۱۴۰۳ شنبه ۲۹ دي

ناحیه‌ی نوآوری و فناوری

دیرگاهی است که دانشگاه‌ها ورای وظایف آموزشی و پژوهشی خود که اغلب از آن به نسل اول و دوم دانشگاه‌ها تعبیر می‌شود، روی به کارآفرینی و اثر بر جامعه آورده‌اند و سعی دارند با تغییر به نسل‌های سوم و چهارم که دانشگاه‌های مسأله‌محور و جامعه‌محور هستند، رسالت تاریخی خود در رشد و شکوفایی و بالندگی جامعه را موثرتر ایفا کنند.

دانشگاه اصفهان نیز به‌عنوان بزرگترین دانشگاه جامع مرکز کشور با صدها عضو هیأت علمی و هزاران دانشجوی مستعد و علاقمند که در دهها رشته‌ی فنی و علوم انسانی و علوم پایه مشغول به تعلیم و تعلم هستند، از این قافله‌ی پرشتاب عقب نمانده و پابرجا و امیدوار در این راه پرچالش و سخت گام برمی‌دارد. از یک سو، مرکز رشد دانشگاه اصفهان پذیرای تعداد زیادی از واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف است و مأمنی برای استارت‌آپ‌های دانشجویی شکل‌گرفته از بطن علمی دانشگاه به شمار می‌رود و از سوی دیگر، مرکز نوآوری صنایع سرگرمی در کوتاه عمر خود توانسته به قطب ملّی آموزش و پژوهش و کارآفرینی در حوزه‌ی کسب‌وکارهای مبتنی بر سرگرمی به‌ویژه حوزه‌ی استراتژیک و ثروت‌آفرین بازی‌های رایانه‌ای مبدل شود و افتخاری برای زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری در اصفهان و ایران گردد.

گام بلند بعدی دانشگاه اصفهان، برگ زرینی بر کتاب نوآوری‌های دانش‌بنیان کشور خواهد افزود. اختصاص 32 هکتار از بهترین بخش‌های دانشگاه واقع در ضلع شمالی آن به ناحیه‌ی نوآوری و فناوری، بستری برای رشد و توسعه‌ی استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا و گامی استوار در مسیر توسعه‌ی اقتصاد دانش‌بنیان خواهد بود. با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، ساختمان‌های موجود در این ناحیه تخلیه و با بازسازی اساسی در اختیار مجموعه‌های بزرگ کارآفرین بخش خصوصی قرار می‌گیرد تا ضمن حفظ ارزش‌های علمی و پژوهشی دانشگاه، رونق چشمگیری در مسیر خلق ارزش‌های مبتنی بر دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم مهیا کنند.

اولین مجموعه از این میان، ساختمان دانشکده قدیم علوم تربیتی و روانشناسی بود که با مساحتی بالغ بر 6500 متر در بهمن‌ماه سال 1398 به دست جناب آقای دکتر ستاری معاون محترم علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افتتاح و در اختیار مرکز رشد و کارآفرینی و مرکز نوآوری صنایع سرگرمی قرار گرفت. دومین گام، ساختمان دانشکده‌ی قدیم زمین‌شناسی است که با مساحتی بالغ بر 5000 متر و با سرمایه‌گذاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دانشگاه اصفهان در دوران همه‌گیری کرونا و با وجود محدودیت‌های فراوان مالی، با همیاری جهادگونه بخش‌های مختلف دانشگاه در مدتی کمتر از 1 سال به‌صورت کامل بازسازی و در قالب کارخانه‌ی نوآوری SnowaTec با همراهی گروه صنعتی انتخاب الکترونیک در اختیار ناحیه‌ی نوآوری قرار گرفت. این مرکز با دارا بودن امکاناتی از قبیل آمفی‌تئاتر، سالن نمایشگاهی، فضای کاری اشتراکی، دفاتر خصوصی، فضاهای جلسه و کلاس و همنشینی، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های متنوع، رستوران و کافه و دفاتر خدماتی و مشاوره‌ای مختلف، ماهیتی مدرن را در قلمرو علمی دانشگاه رقم زده است که با مشارکت بخش خصوصی متعهد و همراستا با اهداف دانشگاه اصفهان در تبدیل دانش به ارزش، گامی بلند به سوی روزهای پرامید آینده‌ی دانشگاه با رنگ و طعم کارآفرینانه رقم خواهد زد.

ساختمان‌های دیگر ناحیه‌ی نوآوری نیز در روالی پرشتاب و پرامید در راستای بهبود فضای کسب‌وکار و کارآفرینی در دانشگاه اصفهان و ایجاد مدرن‌ترین پهنه‌ی نوآوری دانشگاهی در کشور در دست بازسازی و تجهیز هستند.





    


  
 برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک نمایید.
تاریخ به روز رسانی:
1400/08/19
تعداد بازدید:
4326
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان -بلواردانشگاه - دانشگاه اصفهان - روبروی مصلای دانشگاه - مرکز رشد و کارآفرینی (دانشکده قدیم علوم تربیتی و روانشناسی)
کدپستی: 8174673441
تلفن: 37934363  
تلفکس: 37932924
E-mail: roshd-esf@res.ui.ac.ir
Powered by DorsaPortal